Fotografie en Vinyl Portraits

Ik ben een Nederlandse filmer en fotograaf. Ik ben geboren in 1958 en ben daarmee zelf ook een babyboomer. 

Ik denk dat de LP voor ons het belangrijkste medium was: televisie en radio waren immers ook van onze ouders. Cassette- en bandrecorders waren er voornamelijk om LP’s op te kunnen nemen.

Het werken aan de Vinyl Portraits-serie is belangrijk omdat ik via de elpees iets kan vertellen over onze generatie.

Daarbij is het leuk om de verhalen van mede-babyboomers te herkennen. In die verhalen zitten allerlei herkenbare details zoals het tikken van de naald, uitgaan, jongerencentra en concerten. Behalve overeenkomsten en verschillen in smaak zijn er overeenkomsten in de manier waarop we onze platen behandelden, de manier waarop we nieuwe artiesten ontdekten of de manieren waarop we ze vroeger op tape opnamen.

In mijn studio of op locatie portretteer ik graag iedereen  tegen een zwarte achtergrond. Het enige verschil dat ik wil zien is de persoon en de specifieke keuze van een plaat.

copyright © johan pabon 2023 behalve mijn eigen portret gemaakt door Alfons Lenders © smile fotografie 2021